Како посетити Милешеву?

Посете: 
Манастир је отворен за посете сваким даном од 06:00 до 19:00 часова у летњем периоду, а од 08:30 до 17:00 часова у зимском периоду. Организоване посете Манастира и ризнице са стручним вођењем вршимо сваким даном осим понедељком у периоду од 09:00 до 17:00 часова. Групне посете можете најавити унапред на контакт телефон +381 64 800 49 58, или путем електронске поште:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..
Распоред Богослужења: 
Литургија  почиње у 06:00 часова сваког дана
 Свечана Богослужења недељом и празницима у 08:30 часова
Акатист Светом Сави у 16:30 часова
 Вечерње Богослужење у 17:00 часова
 
Гостионичарска целина:
 
            За све госте и посетиоце Манастира обезбеђен је паркинг простор. У непосредној близини паркинга као и улаза у манастирску порту, ограђена зеленим растињем налази се гостионичарска целина:
·         Гостопримница - отворена од 07:00-18:00 часова у летњем периоду. Током зиме гостопримница не ради.
·         Продавница сувенира - отворена од 08:00-19:00 часова у летњем периоду, и од 08:30 до 17:00 часова у зимском периоду
·         Чесма за воду 
·         Тоалет се налази у непосредној близини гостопримнице
·         Обезбеђење - Уколико приметите одређене неправилности слободно се обратите службеном лицу задуженом за обезбеђење јавног реда и мира.
 
 
Обавештење:
            Молимо вас да своје понашање и одевање прилагодите православним обичајима. Манастир посетите не нарушавајући тишину и чувајући ред овог Светог места. Фотографисање није дозвољено једино у унутрашњости Храма, док је у оквиру манастирске порте фотографисање дозвољено. За снимања одрежених телевизијских садржаја потребно је затражити благослов.
 Пушење у оквиру манастира није дозвољено, за те потребе обезбедили смо вам место у гостопримници.
 
Превози и путање:

Штампа

У Милешеву можете доћи на више начина. Уколико долазите из правца Београда (Златибора), као и из Републике Српске, сопственим превозом обратите пажњу приликом скретања! Потребно је да скренете са магистралног пута десно, одмах након проласка поред Лукоил бензинске станице, на самом улазу у Пријепоље. Од скретања пролазите испод надвожњака и настављате вожњу право до Милешеве која се од скретања налази на шестом километру.

 
Уколико долазите из правца Црне Горе не скрећите на првом семафору на пут који вас води кроз центар Пријепоља, већ наставите путовање магистралним путем. Када пређете мост на реци Лим, одмах скрените у десно и наставите путем који вас води директно до Милешеве.
 
Уколико долазите возом или аутобусом, са железничке или аутобуске станице које се налазе непосредно једна поред друге, можете позвати TAXI возила која би вас довезла до Милешеве. Са таксистима будите слободни да направите договор око висине цене превоза, која не би требало да прелази преко 400 динара. У Пријепољу постоје HALO TAXI службе, као и независни таксисти.